30 de abril de 2019
30.04.2019
Regió7

Investiguen la influència de les pomes en la reducció del colesterol

29.04.2019 | 23:09

La Unitat de Nutrició i Salut del centre tecnològic Eurecat, l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona busca 40 persones adultes per completar un estudi sobre l'efecte del consum de pomes de polpa vermella en la reducció del colesterol d'LDL, conegut com a colesterol dolent. La recerca la impulsen des de Reus i comparen l'impacte del consum de pomes de polpa vermella amb les de polpa blanca i les infusions d'un fruit vermell anomenat arònia. L'objectiu és analitzar l'efecte de les antocianines, components d'origen natural presents en algunes varietats d'aquestes fruites, en la reducció d'aquest tipus de colesterol.

En l'estudi, que porta per títol AppleCor, hi han de participar 120 persones adultes amb uns índex de colesterol d'LDL superiors a 115 mg/dl. Durant 6 setmanes, els participants hauran de consumir diàriament una de les tres varietats de productes analitzades. El voluntariat ha de ser no fumador i que no prengui medicació per a la diabetis, la pressió arterial ni el colesterol.

Amb paraules de la doctora i cap d'estudis d'intervenció en humans d'Eurecat, de l'Hospital Universitari Sant Joan i de la URV, Rosa Solà, «la implicació dels voluntaris és un factor imprescindible per poder confirmar o no la relació del consum de pomes de polpa vermella i la reducció del colesterol d'LDL» i en aquesta línia «contribuir a disminuir el colesterol 'dolent', que es calcula que afecta el 45% de la població».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...