Experts en investigació pediàtrica destaquen la importància d'actuar des de la primera infància en la prevenció de l'obesitat i el sobrepès per evitar els problemes de salut que se'n deriven. A més, fan una crida a la societat per conscienciar sobre la necessitat de trencar la tendència d'una població cada vegada amb més sobrepès.

Aquesta problemàtica es va abordar en l'onzena Jornada de Recerca de l'Institut Català de la Salut (ICS) que es va fer la setmana passada al Seminari de Tarragona. La jornada permet als nombrosos professionals que hi assisteixen conèixer els diversos projectes d'investigació dels instituts de recerca de l'organització, mitjançant taules rodones i els treballs que s'hi presenten, a més a més d'afavorir l'intercanvi d'experiències entre professionals.

Carlos Rodrigo, director clínic de Pediatria de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, diu que «cal fer prevenció com més aviat millor; quan els nens tenen set o vuit anys ja pot ser massa tard».

D'altra banda, es va parlar sobre la investigació en malalties minoritàries i també hi va haver el testimoni de les associacions de malalts com a promotors de la recerca.