L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició, Aecosan, un organisme autònom, adscrit al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i que té entre els seus principals objectius "promoure la seguretat alimentària, oferint garanties i informació objectiva als consumidors i agents econòmics del sector agroalimentari espanyol ", ha emès un avís a través del seu portal informatiu per notificar que s'ha detectat una" proteïna de llet no declarada en magdalenes amb blat de moro procedents d'Espanya ".

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició també detalla les dades concretes del producte perquè aquest sigui fàcil d'identificar per l'usuari. "Les dades del producte implicat són: magdalenes amb blat de moro de la marca DIET RADISSON de 190g, nombre de lot 260.120 i data de consum preferent 26.06.20".

El producte afectat s'ha distribuït per supermercats de tota Espanya. Aquestes magdalenes han estat fabricades "a la Comunitat Autònoma de Castella i Lleó i distribuïdes per una empresa de Catalunya a establiments de Castella-la Manxa, València, Astúries, Castella i Lleó, Andalusia, País Basc, Illes Balears, Canàries, Madrid, Múrcia, Astúries i Galícia.

"S'ha procedit a informar d'aquests fets a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària nacional (SCIRI)", expliquen des d'Aecosan, que també ha establert unes pautes a tenir en compte pels consumidors. "Com a mesura de precaució es recomana a aquells consumidors al·lèrgics o intolerants a la llet, que puguin tenir el producte anteriorment esmentat en les seves llars, que s'abstinguin de consumir-lo. Així mateix s'indica que el consum d'aquest producte no comporta cap risc per a la resta de consumidors ", indiquen.