El 13 de juny passat la sala d'actes de l'Hospital de Barcelona va quedar petita amb motiu de l'acte de lliurament dels diplomes del Programa de Beques Assistència Sanitària per a Professionals de la Salut.

En la seva onzena edició s'han batut tots els rècords i han estat 473 els estudiants de tercer cicle de l'àmbit de la salut que s'hi han presentat. Després del procés de valoració i selecció de cada expedient, per a aquest curs acadèmic 2018-19, s'han adjudicat els ajuts als 32 beneficiaris que han obtingut més puntuació.

Els estudiants van rebre el reconeixement i les felicitacions de mans dels presidents d'Assistència Sanitària, Dr. Ignacio Orce, i SCIAS, M. Teresa Basurte. L'acte va ser precedit d'un discurs acadèmic del Dr. Jordi Mercé sobre com els avenços tecnològics han permès millorar el tractament i el pronòstic de les malalties cardiovasculars.

La dotació distribuïda entre els estudiants ha estat de 31.588 euros, que sumen un total de més de 310.000 euros acumulats des del curs 2008-09, quan es va crear el programa. Els becats provenen aquest any de camps diversos, amb predomini de la Infermeria (50%) i la Medicina (19%), però també s'hi veuen representades disciplines com la Psicologia, la Fisioteràpia, la Farmàcia, l'Odontologia, la Nutrició, la Podologia i fins i tot la Física.

Les àrees escollides pels becaris d'aquesta última promoció en els seus màsters o postgraus són molt variades. Com en altres edicions, destaca la infermeria en urgències i emergències i en les especialitats oncològica, quirúrgica, pediàtrica i cardiovascular.

També despunten el màster en salut pública i, dins de l'àrea pediàtrica, l'hematologia, la pneumologia i la podologia. La resta d'estudiants posen el focus en àrees diverses, com la gestió sanitària, la humanització de l'assistència, la psicologia i l'enginyeria biomèdica, entre d'altres.