Acapte de sang

El Banc de Sang ha alertat que els hospitals catalans necessitaran 20.000 donacions de sang durant el mes d'agost (unes 800 diàries) per atendre malalts i accidentats. Segons l'entitat, durant el juliol les aportacions de la ciutadania han baixat el 20% a Catalu-nya amb relació a l'any passat, mentre que el subministrament als hospitals ha tingut un augment del 10%.

El descens té a veure, segons l'entitat, amb els episodis de calor. En aquests moments hi ha reserves de sang per a set dies, quan, subratlla, la situació òptima és que n'hi hagi per a deu. Dels grups més sensibles, els negatius, hi ha sang per a tres dies, per la qual cosa l'entitat demana a les persones amb aquest grup sanguini que s'acostin a donar-ne abans de marxar de vacances.

El Banc de Sang recorda que el 15 de juliol es va activar la campanya «Aquest estiu, anima't a donar sang», que proposa que tothom que faci una donació comparteixi la imatge a través de les xarxes socials per animar altres persones a seguir el seu exemple.