El baobab és un fruit africà catalogat com a superaliment, entre altres coses per les seves nombroses propietats i els beneficis que aporta, i també perquè és molt senzill incloure'l a la dieta.

L'arbre baobab és originari d'Àfrica i el seu fruit ha estat una de les fonts principals de nutrició en la dieta sud-africana. El fruit té un aspecte similar al coco, fa al voltants d'un quilo i mig per unitat i té un sabor agredolç. La polpa es consumeix en forma de pols.

Entre els beneficis d'aquest aliment destaca la gran quantitat d'energia que proporciona al cos. Combat l'anèmia, gràcies als seus alts nivells de ferro, també enforteix els ossos i té un alt contingut de vitamina C.

El baobab es pot trobar en botigues ecològiques o herbolaris. Les fulles del fruit, les llavors i la polpa es comercialitzen separades, ja que cadascuna ofereix un suplement nutritiu diferent. Es pot consumir en forma de pols o d'oli pur i una manera d'afegir-lo a la dieta és en petites quantitats a la llet, als sucs i a l'aigua. També com a condiment per a plats diversos o salses.