31 de juliol de 2019
31.07.2019

Calen 20.000 donacions de sang per atendre els hospitals

30.07.2019 | 23:29
Professionals del Banc de Sang i Teixits analitzant mostres

Acapte de sang

El Banc de Sang ha alertat que els hospitals catalans necessitaran 20.000 donacions de sang durant el mes d'agost (unes 800 diàries) per atendre malalts i accidentats. Segons l'entitat, durant el juliol les aportacions de la ciutadania han baixat el 20% a Catalu-nya amb relació a l'any passat, mentre que el subministrament als hospitals ha tingut un augment del 10%.

El descens té a veure, segons l'entitat, amb els episodis de calor. En aquests moments hi ha reserves de sang per a set dies, quan, subratlla, la situació òptima és que n'hi hagi per a deu. Dels grups més sensibles, els negatius, hi ha sang per a tres dies, per la qual cosa l'entitat demana a les persones amb aquest grup sanguini que s'acostin a donar-ne abans de marxar de vacances.

El Banc de Sang recorda que el 15 de juliol es va activar la campanya «Aquest estiu, anima't a donar sang», que proposa que tothom que faci una donació comparteixi la imatge a través de les xarxes socials per animar altres persones a seguir el seu exemple.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...