El sindicat d'infermeria SATSE ha proposat un paquet de més de 50 mesures per lluitar contra la violència en l'àmbit sanitari. En destaca la instal·lació de càmeres de vigilància als passadissos i sales d'espera, a més d'alarmes a les consultes.

Totes aquestes mesures s'inclouen en la proposta normativa que el sindicat ha traslladat al Govern espanyol i als de les comunitats autònomes amb l'objectiu que hi hagi una llei estatal o autonòmica que doni una resposta «eficaç, conjunta i coordinada a un greu problema que pateixen diàriament les infermeres i infermers». Segons estimacions del sindicat, cada dia es registren a l'Estat espanyol unes 55 agressions físiques i verbals a infermeres, però asseguren que són moltes més, perquè només se'n denuncien al voltant de l'11%.

SATSE demana que l'atenció a pacients amb antecedents per un acte de violència es faci amb les mesures de seguretat pertinents, i que els infermers estiguin acompanyats per les forces de seguretat en cas d'assistència a domicili quan els pacients estan condemnats per aquest tipus d'actes. També plantegen la inclusió en la història clínica del pacient dels seus antecedents com a subjecte actiu de violència sanitària.