No tothom té facilitat per agafar el son. Hi ha qui realment ho passa malament i li costa. Si ets d'aquests, segurament ja has provat una llarga llista de trucs i remeis per poder adormir-te bé. Des de fer sopars lleugers i no ingerir aliments pesats durant les dues hores abans d'anar al llit, fer exercici durant el dia... Però si tot i així encara no et pots adormir fàcilment, aquí t'expliquem l'última tècnica que triomfa a internet.

Se la coneix com la tècnica 4-7-8. El seu autor és Andrew Weil, un doctor de la Universitat de Harvard i un dels metges naturistes més cèlebres del món. Es tracta d'un truc per relaxar-se que es pot realitzar en qualsevol moment i lloc, no necessàriament a l'hora d'anar a dormir. I és que també pot servir-nos per tranquil·litzar-nos moments abans d'una entrevista de treball o d'un examen.

Weil recomana fer-ho assegut, amb l'esquena recta i recolzada. I cal fer això:

Es comença col·locant la punta de la llengua darrere de les dents incisives superiors (on comença el paladar) i mantenint-la en aquesta posició durant tot l'exercici. A partir d'aquí només cal fer uns senzills passos:

  • Exhalar tot l'aire dels pulmons a través de la boca, sense moure la llengua del seu lloc i fent un so de xiulet.
  • Tancar la boca i agafar aire pel nas durant quatre segons
  • Aguantar la respiració durant 7 segons
  • Exhalar l'aire a través de la boca durant 8 segons
  • Tornar a inhalar i repetir el procés tres vegades més

El doctor Andrew Weil recomana preparar-se per a l'exercici practicant fins aconseguir millorar la capacitat pulmonar i poder aguantar la respiració en el temps marcat.

L'autor de la tècnica 4-7-8 també explica al seu canal de Youtube que si tot i així es continuen tenint problemes per mantenir la respiració, es pot accelerar l'exercici però mantenint la mateixa relació de temps.