En el Dia Mundial de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria (ACR) que se celebra el 16 d'octubre, el SEM llança un vídeo en to humorístic per animar a fer la reanimació cardiopulmonar (RCP) quan algú té una aturada cardiorespiratòria.

El vídeo mostra una situació quotidiana. Un noi cau desplomat a terra en una peixateria mentre l'atenen. "Davant d'una aturada cardiorespiratòria com aquesta, sabries com has d'actuar?", pregunta un professional del SEM a càmera. La resposta no es fa esperar i la peixateria es transforma en una pista de ball dels anys 70, en què els protagonistes fan maniobres de reanimació al ritme de la cançó Stayin' Alive dels Bee Gees. Aquesta cançó marca de manera perfecta el ritme que s'ha de seguir quan es fan les compressions toràciques al practicar una maniobra d'RCP.

El missatge és senzill: en una situació com aquesta és fonamental actuar. Truca al 112 i fes compressions toràciques mentre esperes l'arribada de l'equip d'Emergències Mèdiques. Les teves mans poden salvar una vida.

Sota el lema d'aquest any, "Tots els ciutadans del món poden salvar una vida", i l'etiqueta #JofaigRCP, el SEM ha organitzat també una sèrie d'activitats per involucrar tant els adults com els nens en una tècnica que salva vides i en l'alerta als serveis d'emergències.

El proper 16 d'octubre, en 10 municipis arreu de Catalunya, professionals voluntaris del SEM ensenyaran de manera teòrica i pràctica a fer maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP); el ritme de les compressions, la pressió que cal fer i la ventilació adient.