Són molts i molt variats els factors que afecten la nostra vida sexual. La relació que mantenim amb la nostra parella, el nostre estat d'ànim, l'estrès o l'autoestima són alguns dels factors que afecten directament a la nostra sexualitat. Però no són els únics. També l'alimentació té un paper fonamental en la qualitat de la nostra vida sexual.

Els aliments que consumim influeixen directament en el nostre desig sexual. Així, per exemple, una dieta baixa en proteïnes disminueix el nivell de testosterona, mentre que una alimentació amb poques vitamines i minerals provoca cansament i fatiga.

Tot i que els afrodisíacs es porten utilitzant des de fa centenars d'anys a tot el món, la veritat és que el debat sobre les evidències científiques del poder afrodisíac de determinats aliments continua obert i sense resoldre.

No obstant això, sí que existeix un cert consens sobre la utilitat de consumir determinats aliments que ens poden ajudar a gaudir d'una millor vida sexual:

Safrà

Aquesta planta posseeix un compost químic anomenat crocina que posseeix importants propietats com a antioxidant neuronal i com a estimulador de l'erecció.

Maca

Les arrels d'aquesta planta herbàcia, originària dels Andes, influeixen positivament en l'acompliment sexual de la dona i contraresten la disfunció erèctil dels homes. Es tracta d'una substància que no té efectes secundaris.

Gingebre

La seva propietat més important és la d'ajudar a estimular els vasos sanguinis, el que fa més plaents les relacions sexuals. A més, tonifica les glàndules suprarenals, que en activar la zona renal estimula els òrgans sexuals.

Fetge

Aquest aliment és una important font de Vitamina A, que incrementa la quantitat d'esperma i ajuda a millorar les relacions sexuals. També és bon productor de zinc, un mineral del se'n perden 5 mil·ligrams cada vegada que s'ejacula.

Ametlles

Aquest fruit sec ajuda a augmentar la lívid. Conté àcids grassos essencials omega que regulen les prostaglandines, elements essencials per produir hormones sexuals. A més, el seu elevat contingut en vitamina E antioxidant ajuda en la formació d'un esperma de més qualitat.

Ginseng

Es tracta d'un dels estimuladors sexuals naturals més efectius. La seva influència actua fonamentalment a nivell fisiològic, de manera que ajuda a aconseguir una millor erecció, relaxant els músculs i augmentant el flux sanguini.

Cereals

Alguns cereals contenen tiamina i riboflavina, unes vitamines que enforteixen el bon funcionament del sistema nerviós. Gràcies a aquests nutrients, s'augmenta l'estimulació i el plaer durant qualsevol acte sexual. A més, els cereals també compten amb un alt contingut de niacina, que ajuda a tenir orgasmes.