L'Agència de Salut Pública de Catalunya recomana que l'oli d'oliva sigui més habitual a l'hora cuinar els menús dels menjadors escolars, i seguir reduint els precuinats i la carn vermella. L'agència va avaluar 908 menús durant el 2018, la majoria a l'escola pública (77%). Com a aspectes positius, destaca que el 98% oferia cada dia fruita o hortalisses fresques. El 90% incloïa llegums una o dues vegades a la setmana, i el 72% distribuïa fruita entre quatre i cinc vegades. En el 93% dels centres s'utilitzava oli d'oliva per amanir. Cap de les escoles de primària tenia màquines expenedores d'aliments i begudes a disposició dels alumnes. En el capítol de millores, Salut Pública també aposta per augmentar encara més la freqüència en l'oferta d'ou al segon plat, l'amanida com a guarnició i la fruita de postres.

El proper curs escolar s'iniciarà progressivament una nova fase d'estudi, que inclourà una avaluació presencial dels menús servits, així com informació sobre el grau de satisfacció expressada pels comensals habituals del servei de menjador.