La botiga de Nestlé d'Esplugues de Llobregat s'ha convertit en la primera d'alimentació a l'Estat espanyol que permet el pagament a través del reconeixement facial. El sistema l'han posat en marxa CaixaBank, Nestlé Market i Payment Innovation Hub. Els usuaris que vulguin fer servir aquest sistema, que estarà en fase pilot tres mesos, han de descarregar-se una aplicació, independentment de l'entitat financera que tinguin, on es guardaran les seves dades personals, de la targeta i una imatge de la cara. Posteriorment, podran passar per una caixa ràpida exclusiva a la botiga habilitada amb una tauleta amb càmera i connexió a Internet.

En el moment del pagament, el client s'ha de fer un selfie amb la tauleta de la caixa. El sistema compara aquesta imatge amb el patró biomètric emmagatzemat a la base de dades general a partir de la fotografia registrada en el moment de l'alta. Si hi coincideix, es procedeix al pagament.

Per a CaixaBank, «aquesta iniciativa és un pas en l'aposta per la tecnologia de reconeixement facial en llocs on la seva aplicació suposi un avantatge per al client en termes d'experiència d'usuari i seguretat». L'entitat ja ha aplicat també el reconeixement facial per a reintegraments en alguns caixers automàtics sense introduir el PIN.