Nova alerta sanitària per diversos productes de pastisseria, més concretament, pans de pessic fabricats a Espanya i comercialitzats en diferents supermercats amb la presència d'avellana, soja i llet no declarades en l'etiquetatge.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), d'una notificació d'alerta traslladada per les autoritats sanitàries d'Extremadura, relativa a la presència d'avellana, soja i llet no declarades en l'etiquetatge en productes de brioixeria fabricats a Espanya.

Els productes de la marca 'Artesanos 'de la companyia Abuela Laly implicats són:

  • 'Bizcocho casero bañaditos 1x1'
  • 'Bizcochos Bañados de Choc'
  • 'Bizcocho con Maltitol bañaditos 1x1'
  • 'Bizcochos baño sin azúcar'

Els productes afectats han estat fabricats a Espanya i s'han distribuït a Catalunya, Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, La Rioja, País Basc i País Valencià.

S'ha procedit a informar d'aquests fets a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI).

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells consumidors amb al·lèrgia o intolerància a les avellanes, a la soja o la llet que poguessin tenir els productes anteriorment esmentats a casa que s'abstinguin de consumir-los.

També s'indica que el consum d'aquests productes no comporta cap risc per a la resta de consumidors.