05 de desembre de 2019
05.12.2019

Desenvolupen una píndola anticonceptiva que es pren només un cop al mes

Aquest anticonceptiu oral allibera progressivament la quantitat suficient per a tres setmanes

05.12.2019 | 09:34
Novetats en els mètodes anticonceptius.

Per evitar els embarassos no desitjats, els investigadors de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) estan desenvolupant un anticonceptiu oral que es pren un cop al mes, segons un article que publica Science Translational Medicine.

La "píndola" és l'anticonceptiu que, segons dades de les Nacions Unides, fan servir a tot el món el 14% de les dones entre 15 i 49 anys, però la seva eficàcia depèn de l'administració diària i es calcula que al voltant del 9% de les dones que usen la píndola queden embarassades. No és, però, el mètode més comú a nivell mundial i el superen l'esterilització femenina (30%) i els dispositius intrauterins (21%).

"Esperem que aquest treball, que és el primer exemple d'una càpsula que és eficaç durant un mes, porti noves opcions per la salut de les dones i també per altres indicacions", va assegurar Robert Langer, professor a l'Institut David H. Koch de l'MIT.

El nou anticonceptiu està contingut en una càpsula recoberta de gelatina i pot carregar la quantitat de compost suficient per a tres setmanes. Un cop ingerida, la càpsula roman a l'estómac i, sota l'acció dels fluids gàstrics, es desplega en forma d'una estrella i allibera gradualment l'anticonceptiu.

L'article va assenyalar que les proves fetes amb porcins van mostrar que aquesta forma d'administració gradual del compost pot arribar a la mateixa concentració en la sang que passaria amb l'administració diària.

Langer i el seu col·lega Giovanni Traverso ja han provat el mètode amb medicaments per al tractament de la malària i compostos contra el virus d'immunodeficiència humana que també requereixen l'administració diària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...