L'entitat Projecte Home Catalunya ha atès de forma presencial durant el 2019 un total de 1.283 persones amb problemes amb les drogues o altres conductes addictives. Així ho ha avançat l'entitat, que es dedica al tractament i la prevenció de les drogodependències, l'alcoholisme i les ludopaties. Del conjunt de persones ateses, el 50% han demanat ajuda per addicció a la cocaïna, una xifra que augmenta cinc punts percentuals respecte al 2018 i que confirma una tendència a l'alça en els últims anys de peticions a causa d'aquesta droga.

«No podem abaixar la guàrdia davant d'una substància com la cocaïna, de la qual ja tenim àmplies evidències dels efectes greus per a la salut física i mental», destaca el director de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies. L'entitat també alerta que les festes nadalenques són el moment de l'any amb més risc per a les persones amb problemes amb l'alcohol.

Després de la cocaïna, l'alcohol és la droga que més demandes de tractament provoca entre les persones adultes ateses a Projecte Home, amb un 36% dels casos. La segueixen el cànnabis, amb un 5%; les ludopaties, amb un 4%, i l'heroïna, també amb un 4%. La mitjana d'edat de les persones ateses se situa en els 41 anys.