13 de febrer de 2020
13.02.2020

El superaliment de moda per perdre pes i prevenir malalties

Només té 25 calories per cada 100 grams, és alt en fibra i es pot incloure en moltes receptes

13.02.2020 | 19:24
Recepta de coliflor gratinada al forn

Té un alt contingut en fibra, 25 calories per 100 grams, un perfil nutricional molt complet ja que aporta moltes vitamines a l'organisme i, a més, és una gran font d'antioxidants que protegeixen de malalties. Totes aquestes propietats s'atribueixen a la coliflor, considerada un superaliment en pertànyer a la família de les "grassicacae" (col, coliflor, bròquil, cols de Brussel·les i romanesco).

En dietes d'aprimament la coliflor és una bona aliada per diversos motius. D'una banda, és un aliment molt saciant que, a més, té un alt contingut en fibra que afavoreix el trànsit intestinal. D'altra banda, té un gran contingut d'aigua (gairebé un 92%), cosa molt important en dietes de pèrdua de pes. L'última de les raons per les quals la coliflor és una bona aliada per aprimar-se és la seva versatilitat per cuinar. És una substituta perfecta per a altres aliments més calòrics com l'arròs o les farines. Una de les receptes més conegudes consisteix a usar coliflor esmicolada com a substitut de l'arròs. Però també es pot utilitzar per fer cuscús de coliflor, una base de pizza o una lasanya.


Prevenció del càncer


A dia d'avui, la coliflor està considerada com un dels millors protectors enfront de el càncer de còlon o de pròstata. Igual que altres verdures de la mateixa família, la coliflor té gran quantitat de glucosinolats i isotiocianatos, dos antioxidants que podrien ajudar a aturar el creixement de les cèl·lules cancerígenes.

El seu consum també està relacionat amb la disminució de el risc de patir malalties coronàries. A més, prevé malalties intestinals com les diarrees o la inflamació de l'intestí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...