29 de febrer de 2020
29.02.2020

L'augment de pes en adults propicia el deteriorament de la capacitat pulmonar

28.02.2020 | 23:16

Una investigació d'ISGlobal ha corroborat que guanyar pes en l'edat adulta té relació directa amb problemes respiratoris. Això provoca una reducció en l'espai toràcic i redueix el de les vies respiratòries. Encara que ja es coneixia que l'edat afectava el declivi de la funció pulmonar, aquest és el primer cop que s'analitza la relació que hi ha entre el pes i l'edat i, sobretot, durant un període tan llarg de temps. La mostra de l'estudi és de 3.700 persones d'Europa i Austràlia, que van començar el procés l'any 1991 fins al 2014.

Quan una persona adulta guanya pes es produeix un augment del greix abdominal i toràcic, cosa que fa perdre espai perquè s'estenguin les vies respiratòries durant la inspiració. Però a més, pot afectar la funció pulmonar per processos inflamatoris, ja que el teixit adipós (zona on s'acumula greix) genera unes substàncies inflamatòries que poden afectar el teixit dels pulmons i, alhora, les vies respiratòries.

S'ha demostrat que tant les persones amb un índex de massa corporal que és considerat dins dels nivells recomanats com aquelles que pateixen de sobrepès o obesitat, quan guanyen pes perden salut respiratòria, tot i que ja se sap que l'edat, indistintament del pes, fa empitjorar-la.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...