Els infants menors de dos anys són els que tenen més risc de patir formes greus de grip, que poden arribar a ocasionar la mort, segons un estudi de la Universitat de Barcelona (UB) i del CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública. Els investigadors han estudiat les característiques clíniques i epidemiològiques dels pacients de 0 a 17 anys hospitalitzats a Catalunya per formes greus de la grip durant el període 2010-2016.

Dels 291 casos de menors analitzats, el 79,4% van ser causats pel virus de la grip A i el 20,6%, pel virus de la B. La majoria (56,7%) dels casos estudiats corresponia a pacients amb menys de dos anys, i el 24,4%, a nadons de menys d'un any.

La complicació més freqüent (62%) va ser la pneumònia. Van requerir ingrés en una unitat de vigilància intensiva el 21,3 % de pacients, la majoria (54,8 %) menors de dos anys. Les tres defuncions detectades en aquest període van ser pel virus A de la grip.

L'estudi, publicat a la revista Scientific Reports, conclou que cal reforçar la vigilància en la població infantil per conèixer millor l'impacte real de la malaltia i vacunar els nens que tenen condicions de risc pel fet de presentar certes malalties que predisposen a complicacions.