L'Hospital Clínic de Barcelona ha detectat un augment en l'ús de pantalles entre els infants i adolescents. Internet i els videojocs han estat les noves formes d'oci i de vida social aquestes setmanes. Molts pares expliquen en les consultes que els límits d'ús de les tecnologies imposats durant el confinament han estat més relaxats del que acostumaven a ser. El Clínic té un programa d'atenció a les addicions a les pantalles per part de menors perquè els casos han crescut significativament en els últims cinc anys.

El tractament que es realitza per controlar l'addicció a internet ha de ser integral. Primer cal veure si hi ha alguna altra malaltia associada i tractar-la, ja que sovint l'ús patològic de les pantalles es presenta en adolescents amb altres trastorns mentals previs.

El tractament dels símptomes de l'addicció a internet és principalment psicològic, amb l'objectiu d'identificar els factors que desencadenen la conducta addictiva i actuar-hi a través de millorar les capacitats de la persona (control d'impulsos, maneig d'emocions, estratègies per afrontar l'estrès). L'altre aspecte que es considera clau en un bon tractament és el treball amb la família: la col·laboració dels pares i mares en tot el procés és fonamental.