Unes 50.000 persones han donat sang durant els darrers tres mesos de pandèmia a Catalunya, és a dir, des de l'inici de l'estat d'alarma. Coincidint amb el dia Mundial del Donant de Sang, el 14 de juny, el president Quim Torra va participat en una jornada de donació al Palau de la Generalitat i va agrair «el gest de solidaritat inoblidable» de tots els voluntaris i donants. «Honora el país saber que 50.000 persones van seguir donant sang en un moment en què per anar als hospitals havies de vèncer certes pors i prevencions», va remarcar Torra.

El president també va destacar el «goig» de tornar a tenir voluntaris del Banc de Sang i Teixits en una de les sales de Palau habilitades amb llits i equipament . Va assegurar que enguany l'exercici de «solidaritat» en ple confinament «ha estat doble».

Calen 800 donants cada dia

«L'agraïment ha de ser doble» reitera Torra apuntant que malgrat la covid-19 hi ha hagut persones que han volgut seguir «salvant vides». En aquest sentit, recorda que calen 800 donants cada dia. També posa en valor la tasca dels professionals sanitaris i ha asse-nyala que les donacions no només han servit a hospitals catalans sinó també a altres centres de l'Estat espanyol.

Per la seva banda, el president del Banc de Sang i Teixits, Manel Peiró, se suma als agraïments per al personal i els donants.

També s'ha pronunciat el president de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet, que posa l'accent en la solidaritat que hi ha hagut durant la pandèmia. «En una emergència continuem estant a primera fila»,subratlla tot assenyalant també que en els darrers tres mesos l'entitat hagi sumat 4.000 voluntaris nous, la majoria dels quals gent jove.

El president de la Federació de Donants de Sang a Catalunya, Marc Ibars, també aplaudeix les donacions i apunta que «tot i la pandèmia del coronavirus donen la suficient sang per garantir que tots els hospitals tenen els productes sanguinis necessaris».