Per aprimar-nos, el més important és seguir una dieta baixa en greix i rica en verdures. Però més enllà d'aquesta recomanació bàsica que tothom coneix, hi ha determinats aliments que poden ajudar-nos a perdre pes de manera més eficaç que altres. És el cas, per exemple, dels espinacs. Els hauríem d'incloure a tots els plans d'aprimament perquè s'ha demostrat que tenen grans propietats per ajudar a baixar de pes.

Els espinacs i les verdures de fulla verda tenen una alta quantitat de fibra; sobretot fibra soluble que és molt beneficiosa per accelerar el trànsit intestinal i que, a més, tenen una gran capacitat per reduir el greix abdominal i afavorir el sistema digestiu.

Un altre dels avantatges dels espinacs: són un aliment que atipa. Aquesta qualitat els converteix en la perfecta aliada per aquelles dietes en què la reducció calòrica sigui significativa i, per tant, ens puguin generar molta sensació de gana.

Cal consumir espinacs diàriament?

La recomanació és incloure-la tant com sigui possible a la dieta. Es poden combinar amb altres verdures o consumir-los en batuts. Però el seu consum diari és recomanable. Un estudi publicat per la Biblioteca Nacional d'Estats Units recull que el consum diari d'espinacs afecta tant al greix corporal com al pes. També és important saber que les dones que en consumeixen diàriament s'aprimen un 43% més de les que no la inclouen en la seva dieta.

Com cuinar-los?

Els espinacs tenen més possibilitats del que pot semblar a priori. Es poden menjar saltejats, en amanides, incloure'ls en remenats, incorporar-los en guisats de llegums com cigrons o faves... També es poden utilitzar per omplir pits de pollastre o filets de peix. Una altra opció és incloure'n en batuts verds.