La cefalea tensional és el tipus més comú de mal de cap, i normalment està relacionat amb la tensió dels músculs de la zona del front, el cuir cabellut i el coll. El motiu pel qual es tensionen aquest músculs pot ser l'estrès, la depressió, un traumatisme cranial, l'ansietat, el consum d'alcohol, un constipat o grip, la fatiga o el tabac. Normalment és diagnostica després d'haver descartat altres causes de cefalea.

La cefalea tensional que es dona de manera crònica, i quan ja s'ha confirmat el diagnòstic, es pot tractar amb toxina botulínica (bòtox) fen injeccions en músculs inserits al crani, i s'aconsegueix així, la majoria de vegades, disminuir la freqüència de les molèsties i la seva intensitat.

La toxina botulínica ja fa més de 10 anys que s'utilitza per tractar cefalees tensionals, amb pocs efectes secundaris o gairebé nuls, i el resultat és molt positiu pel que fa la millora del dolor. La durada estàndard des de l'administració de la toxina botulínica en cefalea és entre tres i vuit mesos, tot i que sempre hi pot haver casos que durin més o menys. El tractament cal anar-lo repetint en aquest interval de temps.

A Clínica Salvans, a Manresa i Berga, som experts en dolor articular i muscular. Tenim experiència a tractar la cefalea tensional amb toxina botulínica per garantir la màxima efectivitat del tractament amb els mínims efectes secundaris.