El 57% de la població hi veu pitjor després del confinament obligat per la covid-19, segons un estudi de l'associació Visión y Vida. La situació és més preocupant entre els joves, ja que vuit de cada deu (77,4%) han empitjorat la visió, unes dades «alarmants», segons el president de Visión y Vida, Salvador Alsina. Aquestes dades s'han obtingut en 2.000 revisions de la vista que s'han fet en òptiques després del confinament.

Segons la valoració d'aquestes primeres revisions, el 27,2% de les persones que van acudir al seu optometrista van tenir canvis de graduació, el 23,9% van haver de renovar les ulleres o lents de contacte i l'11,4% de persones que tenien presbícia van augmentar la graduació. A més, el 64,9% dels joves ha necessitat un canvi de graduació i un de cada deu adolescents (de 12 a 19 anys) s'ha hagut de posar ulleres o lents de contacte per primera vegada.

L'estudi conclou que el 44,5% de la ciutadania ha tingut mal de cap, i a un de cada quatre se li han envermellit els ulls. També s'han trobat amb problemes d'enfocament a distàncies pròximes o visió borrosa. Això confirma que el 77,2% dels adults ha duplicat el temps que ha passat diàriament davant pantalles i la meitat d'infants i joves ha estat entre quatre i vuit hores davant les pantalles.