A l'estiu, a causa de la calor i l'excés de suor, és normal que la nostra pell s'irriti. Encara que és un problema més habitual en persones amb pell sensible o amb algun problema dermatològic, cap de nosaltres està "salvat" d'una molesta irritació cutània que pot anar acompanyada de pell granellada, inflamació, picor i sequedat.

A vegades és difícil evitar aquest molest problema a la nostra pell perquè, a causa del desconeixement, utilitzem productes cosmètics o mengem aliments que no sabem que ens provocaran aquesta irritació. Amb les pautes que ens proporciona la farmacèutica Rocío Escalante, serà més fàcil mantenir lluny de nosaltres aquestes molèsties reaccions cutànies.

En primer lloc, és important evitar caminar o fer esport amb roba mullada o humida. I si ho fas, és important triar teixits transpirables. Eliminar les restes de sal, sorra, clor després d'anar a la platja o a la piscina. Una bona dutxa mantindrà a ratlla les molèsties irritacions. Sempre, és clar, utilitzant productes d'higiene i cura personal suaus. Una bona hidratació posterior és un altre factor a tenir en compte per reforçar la funció "barrera" de la nostra pell, ja que la sequedat és bastant perjudicial.

Si la teva pell ja s'ha irritat, us donem les claus per alleujar aquesta sensació tan molesta que, a vegades, ens impedeix gaudir de les anhelades vacances estiuenques. Evita gratar-te, ja que si ho fas la teva dermis sofrirà encara més. Renta la zona afectada amb aigua temperada o freda, però mai calenta perquè augmenta la sensació de coïssor, i utilitza sabons suaus, sense detergents ni perfums. A l'hora d'assecar-te, fes-ho amb suaus tocs, sense fregar. I no t'oblidis d'utilitzar una crema hidratant específica per a pells irritades, evitant el sol en la mesura que sigui possible.

Si segueixes aquests consells, t'assegurem que la teva pell t'ho agrairà!