«La covid-19 ens ha unit com a humanitat». És el resum que fa una voluntària de la Creu Roja arran de l'entrada massiva de nous membres a l'organització d'ençà que va esclatar la pandèmia. Des de mitjan març fins a principi d'agost, l'arribada de voluntaris ha crescut gairebé un 280% en comparació dels mateixos mesos de l'any passat. Una xifra que es dispara fins a un augment del 365% en el cas dels menors de 25 anys.

Tota una fornada de gent jove que s'ha bolcat a fer tasques solidàries per suplir el buit deixat pels voluntaris més grans, que han hagut de passar a segon pla per preservar la seva salut. «No podia estar sense fer res en un moment en què calen moltes mans», explica la Maria, de 16 anys. Una altra jove, l'Alba, que es va incorporar a la Creu Roja a final de març, assegura que «ha estat molt enriquidor».

Els últims cinc mesos s'han afegit a la Creu Roja gairebé 4.800 voluntaris, mentre que l'any passat en van ser menys de 1.300 durant el mateix període. En el cas dels nois i noies menors de 25 anys, des de l'esclat de la pandèmia els nous membres han estat més de 1.200, xifra que queda lluny dels prop de 260 joves que l'any passat van sumar-se a l'entitat.