Congelar els embrions i transferir-los en diferit o no congelar-los «no ofereix diferències significatives», segons un estudi en què han participat 460 dones. La taxa d'embaràs és del 29,6% en fresc i del 27,8% amb la vitrificació. La taxa de nens nascuts «va ser pràcticament la mateixa» amb un 27,4% en el grup que va apostar per la vitrificació, i un 28,7% en el grup que va fer el cicle en fresc.

Les dones participants tenien entre 18 i 39 anys, amb cicles menstruals regulars, i es van dividir en dos grups. El primer va optar per vitrificar tots els embrions obtinguts després de l'estimulació ovàrica i la fecundació en laboratori i després es van descongelar.

En el segon grup es va seguir un procés de FIV convencional, i es va realitzar la transferència també d'un únic embrió però en un cicle en fresc. En les dones que van presentar una alta resposta al tractament d'estimulació ovàrica (més de 18 ovòcits) se'ls va oferir la possibilitat de posposar la transferència de l'embrió en fresc com a mesura de seguretat.

Pel que fa al risc de complicacions durant l'embaràs, el part o neonatals no es van observar diferències significatives, però es va apreciar un lleuger pes superior dels nadons en néixer en el grup que va vitrificar els embrions.