Febre, mal de coll, nàusees, malestar general, diarrea i ara també orquitis.... o inflamació de testicles. La infecció per coronavirus, en aquest cas en homes, no deixa de sumar nous símptomes. L'últim que s'ha afegit al possible quadre mèdic de la patologia és la inflamació dels testicles que causa dolor i que podria acabar ocasionant problemes de fertilitat si no es prenen mesures per pal·liar-ho. Aquesta és una de les conclusions d'una de les últimes publicacions de l'American Journal of Emergency Medicine sobre el tractament d'un pacient concret que tenia els testicles inflamats després de donar positiu per covid-19. Tot i així, fa esment també d'altres pacients de coronaviurs amb dolors similars als testicles.

La publicació explica que l'home, a més de patir els símptomes típics de la malaltia, com ara febre, fatiga o tos, va acudir a urgències per un fort dolor a l'entrecuix. Durant la consulta, l'equip mèdic que el va tractar va constatar una inflació bilateral (dels dos testicles) amb dolor que radiava a tota la zona pèlvica. El pacient va haver d'estar ingressat durant una nit per fer baixar la inflamació.

Una de les principals causes de l'orquitis és una infecció bacteriana que afecta els testicles. El tractament amb antibiòtics i antiinflamatoris soluciona aquesta patologia que, en cas de no tractar-se, podria danyar la qualitat dels espermatozoides i, per tant, de la fertilitat del pacient.