L'abdominoplàstia és un procediment que consisteix a restablir l'anatomia de la musculatura abdominal i l'aparença estètica de l'abdomen.

L'excés de pell i greix a l'abdomen és una de les motivacions que porten una persona a plantejar-se una abdominoplàstia per millorar la seva imatge corporal, així com també la flaccidesa i debilitat de la paret muscular abdominal com a conseqüència d'intervencions quirúrgiques prèvies, embarassos...

L'abdominoplàstia es realitza tant en homes com en dones, de totes les edats, i permet, en la mateixa intervenció quirúrgica, la liposucció de flancs, pubis i malucs.

Consideracions

L'abdominoplàstia no serveix per al tractament de l'obesitat generalitzada, però ajuda a millorar el pes de la persona i a sentir-se més bé físicament.

Una visita personalitzada és el primer pas per a tothom qui es plantegi una abdominoplàstia. A la clínica Dr. Sáez, especialitzada en cirurgia plàstica i medicina estètica, a Manresa, el primer que fem és interessar-nos per l'estat de salut del pacient i les seves expectatives. A partir d'una valoració individual li exposem la tècnica i els resultats que es poden aconseguir amb la intervenció.

Intervenció

Generalment, la incisió es localitza amagada a la regió suprapúbica, per sota de la roba interior i del biquini.

Aquesta intervenció proporciona una gran millora del contorn corporal, ja que restaura la musculatura de la paret abdominal, disminueix el volum, i s'elimina l'excés de teixit gras.

El resultat de l'abdominoplàstia es manté tractant amb especial cura la pell de l'abdomen amb cremes hidratants, controlant el pes corporal i realitzant una mica d'exercici físic.