29 de setembre de 2020
29.09.2020
Regió7

Sanitat retira un lot de Clexane

Aquest medicament se subministra en xeringa i algunes d'elles presentaven defectes

29.09.2020 | 19:51
El medicament afectat és el CLEXANE 4.000 UI

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada d'un lot d'una heparina anomenada CLEXANE ja que s'ha detectat defectes en les xeringues d'algunes unitats.

Concretament, el medicament afectat és CLEXANE 4.000 UI (40 mg) / 0,4 ml solució injectable en xeringa precarregada (30 xeringues precarregades de 0,4 ml). El principi actiu que contenen és enoxaparina sòdica i la comercialitza els laboratoris Sanofi.

Aquest remei pertany a un grup de medicaments denominat "heparina de baix pes molecular" i està indicat per tractar els coàguls que hi ha a la sang i evitar la formació dels mateixos abans i després d'una operació quirúrgica, en pacients amb angina o que han patit un atac al cor.

L'AEMPS informa que s'ha detectat la manca de l'èmbol de la xeringa en algunes unitats i qualifica el defecte com un error de classe 2. Per això, s'ha ordenat la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes del lot DCB23A, amb data de caducitat 2022.12.31, i la devolució a laboratori a través de les vies habituals.

Les comunitats autònomes hauran de realitzar el seguiment de la retirada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...