30 de setembre de 2020
30.09.2020
Regió7
SALUT MENTAL

El 65% de la població presenta símptomes de quadres depressius a causa del confinament

29.09.2020 | 22:16
El 65% de la població té símptomes d'ansietat o quadres depressius

El 65% de la població té símptomes d'ansietat o quadres depressius, la majoria amb símptomes lleus, a causa del confinament per la covid-19, segons un estudi fet a partir de 5.000 enquestes anònimes on han participat investigadors de l'IDIBAPS de l'Hospital Clínic de Barcelona i que s'ha publicat a la revista Journal of Affective Disorders.

L'estudi assenyala que per prevenir els trastorns mentals pel confinament i la reducció de la mobilitat cal «seguir una rutina, no consumir excessiva informació sobre la covid-19, aprofitar per dedicar-se a les aficions i estar o mirar a fora de casa», segons el cap del servei de Psiquiatria i Psicologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Eduard Vieta.

Enguany el congrés «Controvèrsies sobre psiquiatria 2020», que s'ha fet aquest setembre a Barcelona, ha tractat sobre la violència i les agressions. Precisament Vieta considera que una de les principals conseqüències del confinament i la restricció de moviments de la població és un increment de la violència, principalment de gènere, sobretot als casos on ja estava latent, entre d'altres.

Pel que fa a les persones que neguen l'eficàcia de les mascaretes, Vieta remarca que «són individus que necessiten explicacions senzilles per a temes complexos. Solen tenir una intel·ligència limitada i busquen convergir i tenir un punt d'unió amb altres persones, encara que sigui a través de l'autoengany».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...