30 de setembre de 2020
30.09.2020
Regió7
RECERCA

Avenços en atenció mèdica neonatal i pediàtrica

29.09.2020 | 22:16
Avenços en atenció mèdica neonatal i pediàtrica

L'Institut de Recerca Sant Joan de Déu i l'Institut de Ciències Fotòniques han sumat esforços per desenvolupar un laboratori per millorar l'atenció mèdica neonatal i pediàtrica. Aquesta aliança vol aportar innovacions adreçades a millorar la qualitat de vida d'infants amb patologies greus. El laboratori té l'objectiu d'accelerar el desenvolupament i l'aplicació de tecnologies fotòniques per beneficiar els infants més vulnerables. Aspira a desenvolupar tècniques més precises i no invasives que ajudaran a comprendre les seves patologies i a aplicar les millors solucions fotòniques avançades per a la seva cura.

Un dels camps en què treballarà el nou laboratori és el de les cardiopaties congènites. Un equip d'investigadors d'aquesta àrea té l'objectiu de desenvolupar eines per fer un seguiment continu del cervell dels infants que pateixen aquesta malaltia, per detectar problemes neurològics i anticipar-se a les seves conseqüències.

Una altra àrea de treball serà la de la distròfia muscular relacionada amb el col·lagen, malaltia degenerativa que afecta principalment els nens. Es treballarà en noves tècniques de microscòpia avançada i anàlisi d'imatges per desenvolupar mètodes més precisos per controlar l'eficàcia de nous fàrmacs i teràpies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...