Els dinars de carmanyola a la feina són una alternativa bona, saludable, econòmica, amb moltes possibilitats i que ens permet triar i preparar els àpats al nostre gust. Però hem de tenir en compte alguns aspectes, com ara la bona selecció del recipient i la planificació dels menús per tal de disminuir el consum d'aliments poc saludables.

Per evitar que els dinars de carmanyola siguin avorrits i monòtons cal fer-los variats i anar alternant els grups d'aliments, sense oblidar els llegums i les hortalisses. Seleccionar peix i ous abans que carn, i si optem per carn, que sigui magra. El pa, la pasta i l'arròs és millor que siguin integrals. Incloure petites quantitats de fruits secs, per exemple a les amanides o cremes de verdures. Escollir lactis baixos en greix i formatges frescos o tendres. No abusar de les salses. Utilitzar poca sal i sempre iodada. Optar per l'oli d'oliva verge extra per cuinar i per amanir. Beure aigua. Prendre una peça de fruita per postres.