La covid és el tema de La Marató de TV3, que es farà el diumenge 20 de desembre. Laura Rosel, Raquel Sans, Mònica Terribas i Jordi Basté es traslladaran als principals hospitals catalans, on hi haurà sets d'entrevistes a testimonis i professionals, actuacions i connexions en directe amb les activitats que es faran arreu del territori. El programa també es desplaçarà a Igualada per recordar l'experiència de la pandèmia de la covid, en col·laboració de l'Hospital d'Igualada. Al vespre, La Marató es traslladarà als estudis de TV3 a Sant Joan Despí.

Els centres hospitalaris que tindran presència a La Marató dedicada a la covid-19 són l'Hospital Vall d'Hebron, l'Hospital Clínic de Barcelona i la Facultat de Medicina de la UB, el Parc de Salut Mar, l'Hospital Josep Trueta de Girona, l'Hospital Germans Trias i Pujol, l'Hospital de Bellvitge, Sant Joan de Déu, el Parc Taulí de Sabadell, l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, l'Hospital Sant Joan de Reus, l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, el Consorci Sanitari de Terrassa, l'Institut Guttmann i l'Hospital de Sant Pau en col·laboració amb el Recinte Modernista de Sant Pau.

Segons ha informat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), s'està preparant un programa especial, adaptat a la pandèmia, «en què cada element respiri la idea de retre un homenatge als hospitals, al personal sanitari de primera línia i també als altres serveis essencials que cada dia fan el possible per ajudar-nos a superar, com a societat, els moments més crítics d'aquesta crisi».

Visita a Igualada

Un altre dels territoris que La Marató visitarà, per posar en valor l'experiència viscuda durant la pandèmia de la covid-19, és Igualada. A banda de tenir la col·laboració de l'Hospital d'Igualada, a la capital de l'Anoia s'hi farà una de les activitats més esperades per tots els espectadors: el tradicional partit de futbol de La Marató. Amb l'arribada del vespre, La Marató es traslladarà als estudis de TV3 a Sant Joan Despí, per tal de fer una gran gala d'entreteniment, que també inclogui, com ja és habitual, moments de sensibilització i divulgació científiques conduïts per testimonis i experts de l'àmbit sanitari.

Línies obertes

Enguany, La Marató ha avançat l'obertura dels telèfons de donació respecte al dia del programa (20 de desembre), entre altres raons, perquè les quatre seus telefòniques d'aquella jornada tindran menys capacitat precisament per les restriccions de la covid-19. Durant tot el mes de novembre, cada dimecres es poden fer donacions de les 7 de la tarda a les 9 de la nit trucant al telèfon 900 21 50 50. Les trucades són ateses per voluntaris de la CCMA des de casa seva.

D'altra banda, la intenció és accelerar el procés d'assignació a projectes d'investigació que es finançaran amb els diners recaptats. El lema d'enguany és «Aquesta Marató toca a tothom».