Als centres residencials s'han creat unitats de convivència estables per desenvolupar les activitats grupals. La programació terapèutica i lúdica no s'ha alterat però sí que s'ha adaptat al protocol anticovid. Les mascaretes i les mesures desinfectants ja fa mesos que formen part del dia a dia dels residents, que han de conviure amb la nova normalitat. Molts d'ells ho lamenten i troben a faltar la rutina d'abans de la pandèmia, la que els permetia relacionar-se entre tots els residents, fer excursions, rebre visites sense restriccions, petons i abraçades...

Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, la vida a les residències segueix, i si no hi ha casos de positius la programació es manté estable: partides de dòmino, bingo, tallers de costura, teràpies, treballs manuals, sessions musicals, exercici físic, activitats amb animals, tenir cura de les plantes o de l'hort, o fer panellets per celebrar la castanyada. Són algunes de les activitats del dia a dia de les residències de la Catalunya Central, on els professionals que hi treballen es mantenen al peu del canó, tot i que en alguns casos els ha tocat viure realitats duríssimes i aguanten per vocació.

A les residències de casa nostra trobem equips de professionals que vetllen pel manteniment de la salut física, psíquica i emocional de les persones grans. L'objectiu és facilitar un entorn substitutiu de la llar, adequat i adaptat a les necessitats d'assistència, i mantenir el màxim grau d'autonomia personal i social. Els centres disposen de múltiples serveis assistencials i equipaments per oferir una atenció integral i garantir una alta qualitat de vida a cadascun dels residents.

Les residències aposten per un envelliment actiu i saludable, amb un ampli ventall de serveis i activitats perquè les persones grans se sentin acompanyades i passin les hores gaudint de la vida.

Vida activa

Mantenir l’activitat física i cognitiva de les persones grans

Les residències treballen per convertir la vida de la gent gran en una etapa per gaudir i viure activament. Els equips de terapeutes, psicòlegs, fisioterapeutes, treballadors, educadors socials i auxiliars de geriatria ofereixen als residents l’oportunitat de mantenir-se actius o fins i tot millorar la seva qualitat de vida.