Les persones grans que tenen un gos són més actives. Segons un estudi, els propietaris de gossos caminen una mitjana de 22 minuts més al dia que els que no tenen gos. És només un dels molts beneficis que tenen les mascotes en les persones grans, ja que milloren la seva salut física, però també psicològica. Per aquesta raó, cada vegada són més les residències per a persones grans que incorporen teràpies amb animals amb l'objectiu de donar afecte i atenció als residents, i servir-los d'estímul.

Companyia: Les persones grans se senten menys soles si tenen una mascota i això també els aporta tranquil·litat.

Més alegres: Les mostres d'afecte de les mascotes els transmeten alegria i estimulen la memòria. S'ha demostrat, a més, que acariciar a un animal augmenta la secreció d'oxitocina, l'anomenada hormona de la felicitat, i que, per exemple, el ronc del gat ajuda a reduir la tensió arterial de l'amo.

Més actius: Han de sortir al carrer, portar-lo al veterinari, jugar amb ell? Tot això suposa més exercici físic cada dia (segons l'estudi del qual parlàvem al principi, la diferència són 22 minuts més al dia si es té un gos).

Més útils: Tenen la responsabilitat de donar-li menjar i cuidar-lo, així les persones grans se senten també més útils i valorades.

Un gat com a mascota

La companyia d'una mascota, sigui gos o gat, aporta nombrosos beneficis a les persones grans.

Si l'animal de companyia és un gat, en persones amb mobilitat reduïda pot ser una millor opció i el més recomanable en aquests casos és que sigui un animal ja adult.

A diferència dels gossos, els gats s'adapten bé a viure sense sortir de casa i per a persones amb problemes de mobilitat hi ha moltes opcions que permeten estar assegut còmodament al sofà mentre el gat juga. Per exemple, pals amb una corda i una joguina enganxada al final, que requereixen molt poc esforç.

A més, els gats passen bona part del dia dormint, estem parlant d'una mitjana de setze hores diàries els que són adults.

Un gos com a mascota

Per conviure amb persones grans, és millor triar gossos de mida petita, que a més de ser més fàcils de treure a passejar, no requereixen tantes atencions, ja que, per exemple, és més fàcil raspallar-los o mantenir-los en forma.

Alguns experts aconsellen que sigui una femella, ja que solen ser més afectuoses, però dependrà del caràcter de cada animal.