Anar-se'n a viure a una residència és un canvi. No sempre és fàcil. Si el canvi és voluntari, el resident s'implica en el procés de decisió i el percep com a positiu, fet que contribueix que tingui un bon estat d'ànim i un procés d'adaptació més senzill. Però en l'adaptació a la residència no només és clau l'actitud de la persona envers el canvi sinó també el paper de la família i del personal del centre.

A les residències de casa nostra, els professionals del sector geriàtric vetllen perquè els avis tinguin qualitat de vida i una vida de qualitat. Perquè gaudeixin de salut física, psíquica i emocional els faciliten un entorn substitutiu de la llar, adequat i adaptat a les necessitats d'assistència, i mantenint sempre que sigui possible el grau d'autonomia personal i social.

Els beneficis de viure en una residència de gent gran són, entre d'altres, les nombroses activitats que es fan, les instal·lacions adaptades a les necessitats dels residents, la companyia que es fan entre ells, l'atenció continuada que reben dels equips multidisciplinaris, i les visites de familiars i amics.