La pandèmia de la covid ha obligat a cancel·lar aquesta temporada els viatges de l'Imserso, que promou cada any un programa de turisme destinat a les persones més grans de 65 anys.

Segons el secretari d'Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, «hagués una insensatesa mantenir els programes amb l'alt grau de contagis que hi ha a Catalunya i Espanya, i tenint en compte que en aquests viatges es concentren un alt grau de persones d'edat avançada en busos i trens». Tal com argumenta Álvarez, l'executiu treballa «des de ja» en la nova temporada i assegura que les activitats s'adaptaran al context sanitari actual.

Els viatges es van deixar d'oferir fa vuit mesos, des que l'expansió dels contagis va obligar a decretar l'estat d'alarma. Per això, el govern espanyol va optar, el setembre, per anul·lar els viatges de manera definitiva. «Després de mesos hibernats aquests programes, no té sentit de mantenir-los hibernats en el que queda temporada perquè d'acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries no es podrà reprendre en els termes dels plecs», justificava Álvarez, que alhora garantia que el programa «es mantindrà i es reforçarà en un futur».

Nacho Álvarez ha defensat que el programa de l'Imserso és «crucial» i una «icona» en el país, però ha dit que seria una «insensatesa» fer viatjar persones d'edat avançada enmig d'una pandèmia i amb l'objectiu de salvar el sector turístic.

D'altra banda, ha elogiat la feina dels operadors quan van ajudar a més de 50.000 persones grans a tornar als seus domicilis en el moment que va esclatar la pandèmia, el març passat.