Els últims mesos de l'any és quan més interès genera tot allò que té a veure amb les dietes per perdre pes. Les cerques a la xarxa sobre quins aliments pots consumir diàriament sense risc d'engreixar-se (o quins són aquells que pots utilitzar per substituir-ne d'altres de més greixosos) es disparen. La clau és sempre la mateixa. Has d'incloure a la teva dieta aliments que siguin saludables. No serveix de res que perdis molt de pes amb productes més o menys "miraculosos" (o amb begudes artificials) si en els dies següents tornes a guanyar tot el pes que has perdut. Per això et recomanem que provis sobretot productes naturals. Basar la teva dieta en el "menjar real" farà que perdis més pes i, a més, que tinguis el cos més equilibrat.

Dins d'aquests "productes naturals" pots incloure tot tipus d'aliments. No és un secret que cal deixar d'afegir-li sucre a tot; ja en consumim prou com per, a més a més, "engreixar" la llista de productes ensucrats. Cal anar més enllà i aplicar altres canvis a la teva dieta diària.

El nutricionista Miquel Gironès, un dels més seguits a les xarxes socials, recomanava fa dies en el seu compte d'Instagram un aliment que cada vegada té més conscens entre els nutricionistes i que és molt bo per a la salut: es tracta de la carabassa. És un producte natural com n'hi ha pocs, barat (un quilo dona per a molt i pots trobar-ne a un euro o menys al supermercat), que n'hi ha durant gairebé tot l'any i que es pot menjar de múltiples formes.

Diuen els que mengen habitualment carbassa que és apropiada tant a l'estiu com a l'hivern. En l'època més freda convé prendre-la en brous mentre que en èpoques de calor la pots menjar en amanida o simplement cuita amb una mica d'oli. Això ens serveix per recordar-te que cada dia pots trobar a diferents grups presents a les xarxes socials com Facebook receptes de "real food" que et poden ajudar a canviar la teva alimentació.

Tot aquest tipus de dietes té un desavantatge: no veuràs els resultats de forma immediata però sí a mig termini. Aquesta és la clau: anar aprimant-se a poc a poc però de forma molt segura perquè així aconseguiràs acabar l'any amb menys quilos i amb una salut de ferro. Ho notaràs a les teves anàlisis i en la teva actitud del dia a dia.