Hi ha alguns aliments que tenen propietats especialment antiinflamatòries. A Clínica Salvans, a Manresa, us volem posar exemples d'aliments que segons l'evidència científica tenen efecte antiinflamatori, i milloren els símptomes que poden estar relacionats amb el dolor.

L'efecte dels aliments es deu tant a la modificació que produeixen en la flora intestinal com als beneficis en la categoria d'antioxidants, metabòlits pro inflamatoris o modulant la immunitat, que en malalties com l'artritis és una de les causes de l'afectació.

Greixos saludables

Es recomana consumir sardina i tonyina dos cops a la setmana. Oli de lli cada dia, nous, alvocat i sèsam. Cal evitar carns vermelles, precuinats i fregits.

Flora intestinal beneficiosa

És necessari prendre iogurt diàriament amb lactobacillus casei, o misu. També vegetals de fulla verda. I suc verd fet a casa.

Millorar el trànsit intestinal

És recomanable menjar pinya, mango o papaia cada dia. Consumir llet d'arròs o d'ametlles. I augmentar el consum de fibra.

Afegir espècies

Consumir pebre negre i cúrcuma conjuntament, vinagre de poma i poca sal.

Aliments antiinflamatoris

L'all, la ceba, la pastanaga, i els vegetals de fulla verda són bons aliments antiinflamatoris. També els llegums, la quinoa, el sègol, el blat i la civada. I un te verd cada dia. S'ha d'evitar l'albergínia, les patates, els tomàquets, el gluten i el cafè.

Amb el consum d'aquests aliments i en patologies com l'artritis s'han trobat millora en el benestar de la persona i la reducció de dolors i molèsties. Visita'ns a la Clínica Salvans, a Manresa, on t'ajudarem i et donarem consells. Som un centre especialitzat en dolor muscular i articular.

Per a més informació: clinicasalvans.com