En un món multidisciplinar la lectura es pot treballar en tots els àmbits educatius. Segurament us sonarà estrany, convidar als vostres joves esportistes a la lectura d'una biografia divertida d'un esportista, un còmic de futbol, una fitxa que expliqui que volen dir les paraules . Fins hi tot els vostre grup de educadors poden realitzar una petita publicació. Ser una eina de suport a la vostra feina en paraules. El llenguatge és un contrafort.

Les persones que llegeixen tenen una capacitat més elevada a l'hora de descodificar possibles problemes, enigmes o situacions. La lectura és un manera molt bonica de viatjar. Caminar per nous espais o tornar a visitar llocs antics. Els llibres sempre poden ser presents en qualsevol activitat educativa. De fet l'educació bàsica, els fonaments de l'escola primària busquen generar competències lectores. Oferir la manera d'entendre els tresors amagats dins les pàgines dels contes, novel·les, poesies...

Segons les pautes evolutives de Piaget, el desenvolupament de les capacitats lectores han d'estar acompanyades de la maduració motriu. Aquí professionalment tenim un paper fonamental les escoles de formació motriu. Els treballs globals, integradors i equilibrats poden permetre una millora en la maduració de les habilitats de lecto-escriptura.

L'activitat esportiva , la gestió del creixement dels nostres esportistes pot utilitzar aquesta eina per millorar el creixement. Als esplais, escoles esportives, centres de rendiment i altres organitzacions podrien tenir un petit catàleg de lectures, suggeriments, per acompanyar als nostres joves i a les seves famílies.

Suggerir és molt més saludable que obligar, alguns d'aquest llibres haurien d'esdevenir referència diària. Arribar una mica més enllà. La lectura ens permet compartir llenguatge, buscar possibilitats i finestres que enriqueixin la nostra tasca. El llibre pot ser un meandre de descans. Aquestes paraules que esteu llegint volen ser una invitació a aturar una estona les noves tecnologies. El paper imprès és un petit tresor. Posar-lo a l'abast, buscar les publicacions adients és una feina interessant.

Fa molts anys vam conèixer un mestre, un petit formador que acompanyava infants . Quan els nois i noies feien divuit anys els hi regalava un llibre. Un petit llibre farcit d'històries plenes de saviesa i bondat, que alguns d'aquells alumnes encara tenen a dins de la calaixera. Aquell petit llibre inspira aquest article.

Segur que tots tenim un llibre , una referència escrita que ens permet entendre una miqueta més el món. I segurament també recordem la persona que ens el va regalar.