A l'hora de començar una rutina per a aprimar i cremar greix, la primera pregunta que sorgeix és què dec i què no haig de menjar? Molts creuen que aprimar és sinònim de castigar-se moltes hores en la cinta de córrer o en la bicicleta estàtica i viure només de sopars i menjars basats en enciam, tomàquet i poc més. Molt d'ull, aprimar no és ni molt menys sinònim de passar fam i no poder gaudir dels aliments que ens agraden. Al principi pot resultar una tasca difícil, però després descobriràs que ingereixes aliments saborosos i diferents que, a més, són saludables. El primer que has de tenir molt clar és que has d'acabar amb la brioixeria industrial i els aliments processats.

L'important és saber què menjar i quanta quantitat. Per això, aquí et mostrem com has de fer el teu sopar saludable i que aliments has d'ingerir. Segons explica "el racó de l'esportista" des del seu compte oficial d'Instagram "si no menges bé en el sopar et quedaràs amb gana i no descansaràs bé, i el descans és fonamental, així que pensa-ho bé abans de ficar-te al llit amb fam". "Hi ha persones que sopen només una galeta o una barra de proteïna per a perdre greix i és el menys que aconsegueixen", expliquen. El que recomanen és afegir fonts de proteïnes atès que durant el somni, 8 hores aproximadament, el cos descansa i es recupera el teixit muscular després de l'entrenament. Per tant, el recomanable és menjar pollastre, peix, tonyina, llom de porc, ous, formatge ricotta i hummus.

També és molt important incloure vegetals com enciam, cogombre, tomàquets, ceba, albergínia, bròcoli, carabassó, coliflor, pastanaga, espinac o espàrrecs.

"Tria alguna font de carbohidrats: si prefereixes menjar els teus carbohidrats en el dia almenys escull una font de greixos saludables per al sopar". Per a això, el que recomana consumir és pa integral, civada, patata/moniato, grans, arròs integral i quinoa.

També és important consumir greixos saludables com l'alvocat, ous, oli d'oliva, llavors i fruits secs.

Tal com expliquen des de "el racó de l'esportista" és recomanable que "deixis un temps prudencial per a fer la digestió abans de dormir, que pot ser d'hora i mitja a dues hores, la son és per descansar i la digestió és un procés que li costa energia i esforç al nostre cos, menjar molta l'hora de dormir pot entorpir el nostre descans".