L'espatlla és l'articulació més mòbil de tot el cos, i ens permet fer moviments en els tres plans de l'espai. És una articulació freqüentment afectada per l'artrosi en el procés habitual d'envelliment, que es pot potenciar pel seu sobreús, sobretot amb moviments que es realitzen per sobre de l'altura de la clavícula o de la també dita cintura escapular.

El dolor d'espatlla es tracta segons la seva causa modificant alguns moviments que el poden provocar, a més de fisioteràpia, amb medicaments orals o infiltrat, en alguns casos també es pot tractar amb cirurgia. En cas que cap d'aquests tractaments siguin efectius o que per alguna raó la persona no es vulgui sotmetre a cirurgia, hi ha l'opció de la radiofreqüència.

Radiofreqüència

Radiofreqüència La radiofreqüència és una tècnica que s'aplica als nervis que recullen la sensibilitat de l'espatlla: nervi supraescapular, nervi axil·lar o nervi lateral pectoral. Primerament es realitza un bloqueig anestèsic dirigit amb tècniques d'imatge, a Clínica Salvans utilitzem l'ecografia per ser més innocua per al pacient. Aquest bloqueig anestèsic es fa per comprovar que adormint alguns d'aquests nervis o tots tres es millora el dolor. Un cop comprovat es procedeix a la radiofreqüència. En el 80% de casos el pacient millora, en alguns fins i tot li desapareix el dolor.

És un tractament del símptoma, no de l'origen del dolor, però té l'avantatge d'estalviar medicació oral, que comporta efectes secundaris, interaccions i, fins i tot, sobreús de la medicació analgèsica. La durada de la millora pot ser d'un any a un any i mig.

Per a més informació: clinicasalvans.com