La Marató de Donants de Sang de Catalunya s'ha fet aquest mes de gener, en concret del dia 8 al 15. Durant una setmana es van fer 9.450 donacions de sang. Això ha permès recuperar les reserves de sang, que havien baixat durant les últimes setmanes. El Banc de Sang agraeix la solidaritat de les persones que han donat sang, tant als tretze espais ubicats als grans hospitals com en una cinquantena de campanyes mòbils.

Actualment hi ha sang a les neveres del Banc de Sang per a les necessitats dels hospitals durant uns vuit dies, un nivell que encara no és òptim, però que millora la situació del principi de la marató, quan només n'hi havia per a cinc dies.

Malgrat la coincidència de la Marató de Donants de Sang amb l'onada de fred i neu a tot Catalunya i amb les restriccions del confinament municipal, els donants van reservar totes les butaques disponibles i van posar de manifest, una vegada més, el seu altruisme.

Per continuar incrementant les reserves, el Banc de Sang organitza campanyes cada dia de la setmana. Les necessitats actuals dels hospitals fan que, de mitjana, facin falta cada dia a Catalunya entre 800 i 1.000 donacions de sang.

Com s'ha fet des de l'inici de la pandèmia, es manté la reserva de cita prèvia per donar sang als hospitals i a les campanyes al web donarsang.gencat.cat.

Una marató de donants de pel·lícula

Una marató de donants de pel·lícula La Marató del 2021 ha deixat moltes imatges relacionades amb la temàtica de la campanya, el cinema. Hospitals i campanyes de donació han rebut durant tota la setmana els donants amb catifa vermella i crispetes. A més, els donants han compartit a les xarxes socials les seves fotos i vídeos amb diverses frases inspirades en pel·lícules i relacionades amb la donació.

El nou filtre d'Instagram amb la imatge de la Marató també ha estat constantment compartit a les xarxes, que durant la setmana de la campanya va tenir una activitat molt alta.