01 de febrer de 2021
01.02.2021
Regió7
OPINIÓ

Gràcies per l'atenció!, un bé escàs

01.02.2021 | 12:12
Gràcies per l'atenció!, un bé escàs

Et dono les gràcies per passar aquesta estoneta en la meva columna perquè l'atenció és un bé escàs i has descartat un munt d'estímuls que en aquest moment poden ocupar el teu pensament.

Creix la saturació mental, en l'oci i el treball provocada per la interrupció, la multitasca i la sobrecàrrega informativa. L'atenció és un bé escàs. En aquest context triomfa l'expressió 'atenció plena', o 'mindfulness' o la capacitat d'estar totalment concentrat en una activitat determinada sense que altres pensaments i emocions ens distreguin.

El 'tecnoestrès' és un concepte madur que ja va aparèixer l'any 1984 quan un psiquiatre, Craig Brod, va alertar dels problemes adaptatius de la ment humana a les tecnologies de la informació emergents de l'època. És evident que la capacitat de procés i d'interrupció de les tecnologies en el nostre temps és vàries magnituds superiors a la que es podia preveure al segle passat.

No vull afegir neguit a l'ansietat ja estructural que ens acompanya, però hem de plantejar-nos de veritat protegir la nostra atenció com si es tractés d'una espècie en perill d'extinció, oferir-li espais protegits d'interrupcions de qualsevol tipus i origen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...