Els gasos intestinals t'estan fent la vida impossible? Els gasos o les flatulències es produeixen quan s'acumula un excés d'aire a l'estómac. Poden arribar a ser molt molestos i dolorosos i, fins i tot, poden provocar nàusees. Una mala digestió pot formar els gasos, ja sigui perquè has ingerit un cert tipus d'aliments, perquè has fet una mala combinació o perquè has menjat massa.

Si estàs fart d'aquests incòmodes gasos estomacals, llegeix els següents remeis casolans per controlar-los i evitar-los.

1. L'all

És molt útil per millorar la digestió i controlar els gasos de l'estómac. És important menjar-lo fresc, sol o juntament amb altres aliments.

2. Suc de llimona

Gràcies a les propietats curatives de la llimona, prendre un suc d'aquest cítric abans i després de cada menjar produeix una gran diferència en la formació de gas, ja que ajuda a que se'n generin menys. El més recomanable és prendre'l durant el dinar i el sopar.

3. El te de camamilla

El te de camamilla relaxa l'estómac i ajuda a millorar el procés de digestió de manera natural, si el prenem abans i després de dinar.

4. Aigua calenta

Un altre remei natural molt senzill és aplicar una tovallola humida en aigua calenta sobre l'estómac, perquè afavoreix la relaxació i l'expulsió dels gasos.

5. Vinagre de poma i mel

En un got d'aigua afegeix dues cullerades de vinagre de poma i dues de mel. Has de beure a poc a poc aquesta mescla durant el menjar o el sopar. Ajuda a l'eliminació dels gasos perquè afavoreix la regulació dels àcids de l'estómac i facilita el trànsit intestinal.

6. Infusió d'anís

Tan fàcil com posar a bullir una tassa d'aigua, abaixar el foc i afegir-hi una cullerada d'anís en pols. Abans de beure-t'ho, es deixa reposar uns tres minuts. Aquesta infusió és bona per acabar amb els gasos i els dolors que aquests poden produir. Perquè sigui més efectiva aquesta preparació s'ha de prendre cada dia.

7. L'arrel de gingebre

Pots beure te de gingebre, prendre una cullerada de gingebre ratllat abans dels menjars o també afegir petites quantitats en sec o en fresc als menjars. Tot això t'ajudarà a controlar i alleujar el problema dels gasos.

8. Les llavors d'alcaravia

Es tracta d'una espècie que es pot afegir als menjars, amb capacitat d'estimular una digestió adequada i evitant els gasos i els còlics.

9. El te de dent de lleó

És una planta medicinal amb nombrosos beneficis per molts problemes de salut, entre ells els que estan relacionats amb la digestió. Beure te abans dels àpats evita els gasos. També es pot consumir amb els menjars ja preparats sempre que el te estigui sec i triturat.

10. El carbó actiu

Una altra alternativa és prendre un suplement de carbó actiu abans de cada àpat perquè prevé la formació de flatulències en absorbir l'aire que es troba en els intestins.