28 de febrer de 2021
28.02.2021
Regió7
NUTRICIÓ

Aliments cuinats i frescos manipulats amb condicions higièniques no transmeten els virus respiratoris

La temperatura de cocció és una forma eficaç d'inactivar-los, ja que les altes temperatures en disminueixen la infectivitat

28.02.2021 | 00:02
Aliments cuinats i frescos manipulats amb condicions higièniques no transmeten els virus respiratoris

Un equip del Laboratori de Toxicologia i Salut Mediambiental de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha revisat la literatura científica disponible sobre la transmissió dels virus respiratoris a través dels aliments contaminats i ha arribat a la conclusió que els virus respiratoris no es transmeten a través dels aliments si aquests han estat tractats amb condicions higièniques. La investigació ha demostrat que la temperatura de cocció és una forma eficaç d'inactivar aquests virus, ja que les altes temperatures en disminueixen significativament l'estabilitat i la infectivitat. En l'estudi també s'han revisat les condicions ambientals que poden perjudicar l'estabilitat dels virus respiratoris.

L'informe apunta que, encara que alguns aliments frescos -fruites i verdures- podrien actuar com a transmissors de virus o bacteris, l'habitual rentat previ al consum eliminaria la possibilitat d'infecció. Les mesures de prevenció i unes estrictes pràctiques d'higiene per als treballadors involucrats en els processos de manipulació d'aliments així com per als consumidors són essencials per garantir la seguretat, segons l'estudi.

Finalment, la investigació determina que menjar en restaurants que compleixin amb tots els protocols establerts no ha de suposar riscos d'infecció. Els autors de l'estudi consideren que aquesta conclusió pot ser especialment important per als qui senten certes reticències en menjar en aquests establiments.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...