28 de febrer de 2021
28.02.2021
Regió7
SALUT MENTAL

Campanya per trencar la barrera de l'estigma en salut mental

«Jo tampoc estic bé» irromp en un moment en què s'han disparat els casos de depressió i ansietat

28.02.2021 | 00:01
Un testimoni de la campanya

L'associació Obertament vol trencar les barreres de l'estigma en salut mental, especialment en un context en què s'han disparat els casos de depressió o ansietat arran de la pandèmia. Per això, posa en marxa la campanya «Jo tampoc estic bé», que té com a objectiu interpel·lar les persones perquè reflexionin sobre la pròpia salut mental. La campanya, que comença aquest dilluns i durarà fins al 31 de març, persegueix la idea de trencar tabús i pretén empoderar les persones mitjançant el reconeixement del seu malestar i reivindicant la necessitat de demanar ajuda.

Segons comenta l'associació, la campanya es basa en el concepte de «l'honestedat i l'empatia radicals». «El titular ´Jo tampoc estic bé' il·lustra amb contundència les dificultats a reconèixer com i quan no s'està bé; i el subtitular, ´I tu, com estàs?', formula una pregunta al públic per què s'interrogui sobre com està de manera sincera, i demanar ajuda en cas que sigui necessari», apunten en un comunicat.

La campanya té testimonis de diferents edats i casuístiques i es difondrà a través de diversos mitjans. A més, inclou la instal·lació d'un mur al Parc de la Ciutadella, a Barcelona, que visibilitza els tabús i prejudicis que envolten la salut mental.

El president d'Obertament, Israel Molinero, afirma que «és molt urgent que es prengui consciència de la salut mental, i que es posi en relleu les barreres com són els prejudicis i la por a les conseqüències de l'estigma».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...