L'associació Obertament vol trencar les barreres de l'estigma en salut mental, especialment en un context en què s'han disparat els casos de depressió o ansietat arran de la pandèmia. Per això, posa en marxa la campanya «Jo tampoc estic bé», que té com a objectiu interpel·lar les persones perquè reflexionin sobre la pròpia salut mental. La campanya, que comença aquest dilluns i durarà fins al 31 de març, persegueix la idea de trencar tabús i pretén empoderar les persones mitjançant el reconeixement del seu malestar i reivindicant la necessitat de demanar ajuda.

Segons comenta l'associació, la campanya es basa en el concepte de «l'honestedat i l'empatia radicals». «El titular ´Jo tampoc estic bé' il·lustra amb contundència les dificultats a reconèixer com i quan no s'està bé; i el subtitular, ´I tu, com estàs?', formula una pregunta al públic per què s'interrogui sobre com està de manera sincera, i demanar ajuda en cas que sigui necessari», apunten en un comunicat.

La campanya té testimonis de diferents edats i casuístiques i es difondrà a través de diversos mitjans. A més, inclou la instal·lació d'un mur al Parc de la Ciutadella, a Barcelona, que visibilitza els tabús i prejudicis que envolten la salut mental.

El president d'Obertament, Israel Molinero, afirma que «és molt urgent que es prengui consciència de la salut mental, i que es posi en relleu les barreres com són els prejudicis i la por a les conseqüències de l'estigma».