28 de febrer de 2021
28.02.2021
Regió7
CONTINGUT PATROCINAT

Consells per a una dieta sana amb menys diners

28.02.2021 | 00:02
Planifica els àpats abans de fer la compra

Menjar sa no vol dir gastar més diners. Es pot seguir una dieta saludable i equilibrada i alhora estalviar en la compra dels aliments. A continuació, exposem un llistat de deu consells pràctics (font: Agència de Salut Pública de Catalunya), que recomana tenir present Tània González, nutricionista del centre l'Arrel de Manresa.

1. Planifica els àpats abans d'anar a comprar, d'aquesta manera evitaràs comprar de forma impulsiva aliments innecessaris, que sovint fan apujar molt la factura final.

2. Busca el millor preu, compara i contrasta, per trobar ofertes i descomptes.

3. Comprar fruites i verdures de temporada redueix molt els costos i augmenta el sabor i frescor dels productes.

4. Els aliments dissenyats per estalviar temps a la cuina solen ser més cars. Per exemple, congelats, precuinats, verdures pretallades i amanides a punt per consumir.

5. Aliments bons, nutritius i barats. Hi ha opcions de baix cost durant tot l'any, com ara els llegums, que ofereixen una gran riquesa nutricional a un preu molt baix. Els ous són un altre exemple amb una gran proporció de proteïnes d'origen animal, més econòmics que carns i peixos. Entre els fruits secs, les avellanes solen ser les més barates.

6. Cuina un cop i tingues menjar per a tota la setmana. Per exemple, cou llegum, arròs o pasta, bull patates amb pell o prepara algunes salses.

7. Ajusta la mida de les racions i evita que sobri menjar cuinat. Si en sobra, reutilitza'l canviant les preparacions, afegint-hi ingredients i condimentant-ho amb espècies.

8. Conserva adequadament els aliment. Comprova la temperatura de la nevera i para atenció a l'ordre i neteja del rebost.

9. Menjar sovint fora de casa pot resultar molt car. L'opció de la carmanyola és una gran aliada.

10. Els extres fan créixer la factura. Llaminadures, begudes ensucrades, brioixeria, precuinats... haurien de tenir poca presència en la cistella de la compra. No són aliments bàsics i desequilibren l'alimentació i el pressupost.


Per a més informació:
L'Arrel, Centre Biològic
Passeig Pere III, 91 de Manresa
93 874 61 06

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...