28 de febrer de 2021
28.02.2021
Regió7
CONSULTES ONLINE

'Helicobacter pylori': el problema de salut que més van consultar els catalans a Internet durant el 2020

Els trastorns mentals han estat molt buscats en un any marcat per la incertesa i l'ansietat generada per la covid

28.02.2021 | 00:01
'Helicobacter pylori': el problema de salut que més van consultar els catalans a Internet durant el 2020

Cada cop és més habitual buscar a Internet allò que ens preocupa sobre la nostra salut, ja que de manera ràpida permet accedir a un gran volum d'informació. Segons Doctoralia, durant l'any 2020, el problema de salut que més van consultar els catalans en aquesta plataforma va ser Helicobacter pylori, un bacteri que causa infeccions a l'estómac. El segon i el tercer lloc de la classificació l'ocupen les cerques sobre el trastorn d'ansietat i la infecció dels ganglis limfàtics.

Els trastorns mentals també han estat molt buscats en el rànquing de consultes, ocupant tres de les deu malalties més buscades a Catalunya. En els últims anys, les dades de Doctoralia han reflectit un creixent interès per aquestes patologies, la incidència de les quals també va en augment segons l'OMS, i s'està veient agreujada per l'impacte de la covid. Enguany, el trastorn d'ansietat, el trastorn obsessiu compulsiu (TOC) i la depressió apareixen en el Top10.

Els altres problemes de salut que han buscat més els catalans a Internet el 2020 són el virus del papil·loma humà, la psoriasis, hemorroides, acne i alopècia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...